Internet en televisie

Internet

Internet wordt aan alle woningen geleverd, via het zogeheten Kennisglas, u betaalt hiervoor via uw servicekosten EUR 1,50 per maand (prijsniveau juni 2019). Er is per bewoner één ethernetpoortaansluiting beschikbaar, u kunt hierop een ethernetkabel aansluiten. Voor het opzetten van een wifi-netwerk of het gebruik van meerdere ethernetpoorten dient u zelf een router aan te schaffen.

Televisie

Op 1 januari 2020 is op verzoek van een gekwalificeerde (70 procent) meerderheid van de bewoners, bij Ziggo de collectieve aansluiting op kabeltelevisie opgezegd. Daarmee is de verwante servicekostencomponent voor kabeltelevisie komen te vervallen. Het signaal wordt op een later moment afgesloten. Het kan zijn dat u om technische redenen nog signaal ontvangt, hierop heeft u als huurder echter geen enkele garantie meer en het signaal zal in zijn geheel worden afgesloten.

Een abonnement afsluiten dat via het coax-kabelnetwerk geleverd dient te worden is binnen de technische infrastructuur niet mogelijk. Alternatieven via de ether of uw internetverbinding zijn wel mogelijk. Er zijn diverse aanbieders van zulke diensten, zoals Canal digital, Digitenne, NLZiet, Netflix, Amazon Prime en Disney+. De zenders van de NPO zijn te allen tijde kosteloos via internet te ontvangen.